Skip to main content

Wingfoilen

GEARfreak surfschool is dé plek om te wingfoilen in de randstad. Met een veelzijdig aanbod van lessen en verhuur is er voor elk niveau, en elke wens een wingfoil mogelijkheid. Kom langs aan het Valkenburgse meer en geniet van deze fantastische sport!

Wingfoilles

Bij het windsurfen ben je écht nooit uitgeleerd!

Wingfoil verhuur

Geen eigen materiaal, dat is geen probleem!
Iedereen kan

Leren wingfoilen

wingfoilen, wingfoilles, wingfoil verhuur, wingfoil huren, wingen, leer wingen, surfcamp, wingsurf introductieles
Is wingfoilen moeilijk?

Wingfoilen is makkelijk!

Windsurfen is niet moeilijk, als je de juiste instructie krijgt. Binnen 2 uur kan jij zeker je eerste meters maken. Op het Valkenburgse meer kan je uitstekend leren windsurfen. De wind is goed, en er zijn geen golven. Met onze goede instructeurs en super materiaal leer jij dit in no-time!

Hoe begin je met wingfoilen?

Van wingsurfen naar wingfoilen

Windsurfen is een onwijs gezonde sport. Uiteraard is het goed voor je rug, schouders en armen. Maar ook voor je buikspieren en benen is erg goed. Eigenlijk voor je gehele lichaam dus. Op de surfschool maken wij gebruik van het nieuwste materiaal, daardoor is windsurfen niet meer zo zwaar als vroeger. Hierdoor gaat de meeste aandacht naar de techniek, en leer jij het snelst!

wingfoilen, wingfoilles, wingfoil verhuur, wingfoil huren, wingen, leer wingen, surfcamp, wingsurf introductieles
wingfoilen, wingfoilles, wingfoil verhuur, wingfoil huren, wingen, leer wingen, surfcamp, wingsurf introductieles
Zelf leren wingfoilen?

Eerst de basis leren!

Hoewel het wel mogelijk is, raden wij dit niet aan. Zeker niet als je met de basis nog onbekend bent! Zonder de juiste tips wordt het veel terugzwemmen en teruglopen. Voorkom frustratie en laat je begeleiden door een instructeur. Die ziet precies waar jouw verbeterpunten zitten, en haalt het meeste uit jouw talent! Succes ervaringen werken simpelweg het meest motiverend!

Windsurfen op surfcamp

Wingfoil onderdelen

De basis onderdelen van het windsurfen.

wingfoilen, wingfoilles, wingfoil verhuur, wingfoil huren, wingen, leer wingen, surfcamp, wingsurf introductieles
Wing

Een kleine kite, die je gewoon in je handen vasthebt.

Wingboard

We beginnen met een stabiel board, en eindigen een heel stuk kleiner!

Mast

Onderdeel van de complete foil.

Front blade

Onderdeel van de complete foil.

Fuselage

Onderdeel van de complete foil.

Rear blade

Onderdeel van de complete foil.

Wetsuit

Uiteraard blijf je met een goed wetsuit lekker warm!

Wingfoil materiaal kopen

Het kopen van het juiste materiaal voor wingfoilen is altijd moeilijk. GEARfreak kan je hier uitstekend en vrijblijvend in adviseren.

Als je niet precies weet waar je goed aan doet, kom dan gerust eerst diverse wingfoil setjes huren. Wij hebben divers materiaal liggen, hierdoor kan jij ervaren wat het beste bij jou past.

Wingfoilen is een materiaal sport waarbij er voor elk product een basis, tot een high-end carbon model beschikbaar is. Goed materiaal maakt het wingfoilen lichter en makkelijker. Maar het materiaal moet aansluiten bij jou niveau, ambitie en budget!

Hoofd onderdelen

  • Wing
  • Board
  • Foil (set)
  • Wetsuit

Overige onderdelen

  • Wing leach
  • Board Leach
  • Front & rear blade (foil)
  • Fuselage (foil)
  • Mast (foil)

FAQ Wingfoilen

Kan je goed wingfoilen op het valkenburgse meer?

Het Valkenburgse meer is groot genoeg om heerlijk te wingen. Prima om een keer een wing set te huren en plezier te hebben. Zowel voor de beginnende winger, als voor meer gevorderden wingers. Vooral met wind uit het Noorden kan je lange rakken wingfoilen. Het Valkenburgse meer is erg diep. Wel moet je bij de randen goed opletten.

Vanaf welke leeftijd kan ik leren wingfoilen?

Wingfoilen kan je al vanaf een hele jonge leeftijd leren. Wij geven groeplessen vanaf 14 jaar.

Waar zit GEARfreak Surfschool?

GEARfreak Surfschool zit aan het Valkenburgse meer. Er is ruime parkeer gelegenheid. Dit mooie meer ligt tussen Leiden en Katwijk in. Makkelijk te bereiken vanuit zowel Den Haag / Rotterdam, als de andere kant, vanuit Amsterdam. Plan hier je route!

Hebben jullie wingfoil stalling?

Ja. Vanaf 2023 hebben we ongeveer 25 lockers beschikbaar. Hierin kan je je eigen materiaal leggen. Met de huur van de lockers mag je ook gebruik maken van de kleedkamers en de douches. De auto kan dus heerlijk thuis blijven staan!

Waar kan ik wingfoil materiaal kopen?

Dat kan bij ons! Je kan nu langskomen bij GEARfreak Katwijk. Vanaf mid 2023 ook bij ons GEARfreak Surfcenter, in Valkenburg Zuid Holland. Online kan je materiaal aanschaffen op www.gearfreak.nl