Skip to main content

Wingfoilen

GEARfreak surfschool is dé plek om te wingfoilen in de randstad. Met een veelzijdig aanbod van lessen en verhuur is er voor elk niveau, en elke wens een wingfoil mogelijkheid. Kom langs aan het Valkenburgse meer en geniet van deze fantastische sport!

Wingfoilles

Bij het windsurfen ben je écht nooit uitgeleerd!

Wingfoil verhuur

Geen eigen materiaal, dat is geen probleem!
Iedereen kan

Leren wingfoilen

wingfoilen, wingfoilles, wingfoil verhuur, wingfoil huren, wingen, leer wingen, surfcamp, wingsurf introductieles
Op zoek naar een spectaculaire sport in de buitenlucht?

Leer wingfoilen bij GEARfreak!

Wingfoilen is een van de hotste watersporten van dit moment. En dat is helemaal logisch. Want met weinig wind, kan je met het wingfoilen al hoge snelheden ontwikkelen.

Om te leren wingfoilen moet je 2 aspecten beheersen. De wing, en daarna het board en de foil.

Het is ontzettend leuk om te leren, en elke les maak je serieuze stappen. Binnen no-time vlieg jij over het Valkenburgse meer.

Wingen, foilen?

Wat is wingfoilen precies?

Wingfoilen is echt anders dan windsurfen en kitesurfen. Bij wingfoilen sta je op een board, en heb je een kleine vlieger (wing) in je handen. Houdt deze op de juiste manier in de wind, en je maakt snelheid.

Is je snelheid hoog genoeg, dan gaat de foil werken. Dat is een vleugel die onder je board zit. Net als een vliegtuig die pas omhoog gaat bij een bepaalde snelheid, doet de foil dat ook. Je foil duwt het complete board, met jouw erboven op uit het water! De meeste weerstand valt weg, en jij glijd ineens soepel over het water!

Dit is wingfoilen. Met de wing foil je over het water. Het is bijna geruisloos. Bij een goede techniek kan je dit al met minimale wind beoefenen. Supergaaf!

wingfoilen, wingfoilles, wingfoil verhuur, wingfoil huren, wingen, leer wingen, surfcamp, wingsurf introductieles
wingfoilen, wingfoilles, wingfoil verhuur, wingfoil huren, wingen, leer wingen, surfcamp, wingsurf introductieles
Ja, dit klinkt wel tof!

Een wingfoilles boeken?

Tof dat je wil leren wingfoilen! In onze wingsurf introductieles maak je kennis met de wing.

Ontwikkel jij je snel, dan pakken we in no-time de foil erbij. Dit doen we in de wingfoil startcursus. We leren jouw hoe je de foil moet opzetten, en je gaat je eerste vlieg meters maken.

Wil jij naast je eerste vliegmeters, ook verder leren, en ook instructie krijgen hoe je vliegende bochten moet instarten, kijk dan bij de wingfoil seizoenscursus. Dan pak je echt alles mee!

Windsurfen op surfcamp

Wingfoil onderdelen

De basis onderdelen van het windsurfen.

wingfoilen, wingfoilles, wingfoil verhuur, wingfoil huren, wingen, leer wingen, surfcamp, wingsurf introductieles
Wing

Een kleine kite, die je gewoon in je handen vasthebt.

Wingboard

We beginnen met een stabiel board, en eindigen een heel stuk kleiner!

Mast

Onderdeel van de complete foil.

Front blade

Onderdeel van de complete foil.

Fuselage

Onderdeel van de complete foil.

Rear blade

Onderdeel van de complete foil.

Wetsuit

Uiteraard blijf je met een goed wetsuit lekker warm!

Wingfoil materiaal kopen

Het kopen van het juiste materiaal voor wingfoilen is altijd moeilijk. GEARfreak kan je hier uitstekend en vrijblijvend in adviseren.

Als je niet precies weet waar je goed aan doet, kom dan gerust eerst diverse wingfoil setjes huren. Wij hebben divers materiaal liggen, hierdoor kan jij ervaren wat het beste bij jou past.

Wingfoilen is een materiaal sport waarbij er voor elk product een basis, tot een high-end carbon model beschikbaar is. Goed materiaal maakt het wingfoilen lichter en makkelijker. Maar het materiaal moet aansluiten bij jou niveau, ambitie en budget!

Hoofd onderdelen

  • Wing
  • Board
  • Foil (set)
  • Wetsuit

Overige onderdelen

  • Wing leach
  • Board Leach
  • Front & rear blade (foil)
  • Fuselage (foil)
  • Mast (foil)

FAQ Wingfoilen

Kan je goed wingfoilen op het valkenburgse meer?

Het Valkenburgse meer is groot genoeg om heerlijk te wingen. Prima om een keer een wing set te huren en plezier te hebben. Zowel voor de beginnende winger, als voor meer gevorderden wingers. Vooral met wind uit het Noorden kan je lange rakken wingfoilen. Het Valkenburgse meer is erg diep. Wel moet je bij de randen goed opletten.

Vanaf welke leeftijd kan ik leren wingfoilen?

Wingfoilen kan je al vanaf een hele jonge leeftijd leren. Wij geven groeplessen vanaf 14 jaar.

Waar zit GEARfreak Surfschool?

GEARfreak Surfschool zit aan het Valkenburgse meer. Er is ruime parkeer gelegenheid. Dit mooie meer ligt tussen Leiden en Katwijk in. Makkelijk te bereiken vanuit zowel Den Haag / Rotterdam, als de andere kant, vanuit Amsterdam. Plan hier je route!

Hebben jullie wingfoil stalling?

Ja. Vanaf 2023 hebben we ongeveer 25 lockers beschikbaar. Hierin kan je je eigen materiaal leggen. Met de huur van de lockers mag je ook gebruik maken van de kleedkamers en de douches. De auto kan dus heerlijk thuis blijven staan!

Waar kan ik wingfoil materiaal kopen?

Dat kan bij ons! Je kan nu langskomen bij GEARfreak Katwijk. Vanaf mid 2023 ook bij ons GEARfreak Surfcenter, in Valkenburg Zuid Holland. Online kan je materiaal aanschaffen op www.gearfreak.nl