Skip to main content

Windsurfen

GEARfreak surfschool is dé plek om te windsurfen in de randstad. Met een veelzijdig aanbod van lessen, verhuur en clinics is er voor elk niveau, en elke wens een windsurf mogelijkheid. Kom langs aan het Valkenburgse meer en geniet van deze fantastische sport!

Windsurfles

Bij het windsurfen ben je écht nooit uitgeleerd!

Windsurf verhuur

Geen eigen materiaal, dat is geen probleem!

Windsurf clinics

Doorontwikkelen op je eigen materiaal!
Iedereen kan

Leren windsurfen

Is windsurfen makkelijk?

Windsurfen is niet moeilijk als je de juiste instructie krijgt. Binnen 2 uur maak jij je eerste meters. Op het Valkenburgse meer kan je uitstekend leren windsurfen. De wind is goed en er zijn geen golven. Met onze goede instructeurs en super materiaal leer jij windsurfen in no-time!

Windsurfen is gezond

Windsurfen is een onwijs gezonde sport. Uiteraard is het goed voor je rug, schouders en armen. Maar ook voor je buikspieren en benen is erg goed. Eigenlijk voor je gehele lichaam dus. Op de surfschool maken wij gebruik van het nieuwste materiaal. Daardoor is windsurfen niet meer zo zwaar als vroeger. Hierdoor gaat de meeste aandacht naar de techniek, en leer jij het snelst!

gevorderden windsurfles bij pro-intro
windsurfles bij pro-intro

Zelf leren windsurfen?

Hoewel het wel mogelijk is, raden wij dit niet aan. Zeker niet als je met de basis nog onbekend bent! Zonder de juiste tips wordt het veel terugzwemmen en teruglopen. Voorkom frustratie en laat je begeleiden door een instructeur. Die ziet precies waar jouw verbeterpunten zitten, en haalt het meeste uit jouw talent! Succes ervaringen werken simpelweg het meest motiverend!

Windsurfen op surfcamp

Windsurf Onderdelen

De basis onderdelen van het windsurfen.

windsurfen, windsurfles, windsurf verhuur, windsurfverhuur, windsurf huren, leren windsurfen, gearfreak, gearfreak surfschool, surfcenter
Windsurf boardZeil

Wij gebruiken een stabiel en licht board, uitstekend voor jouw eerste meters

Windsurf zeil

Met een superlicht zeil, kan jij je op de techniek focussen!

Mast

Wij maken gebruik van de meest lichtste masten die er op de markt zijn. Het is de ruggengraat van het zeil! Die bepaalt de performance.

Giek

Met een stevige en degelijke giek, voel jij wat er in het zeil gebeurd.

Wetsuit

5/3 mm wetsuit is wat er bij ons gedragen wordt. Het houdt het lichaam lekker warm!

Trapeze

Ben je licht gevorderd, dan is een trapeze een uitkomst om stabieler sneller te gaan!

Windsurf materiaal kopen

Het kopen van het juiste materiaal voor windsurfen is altijd moeilijk. GEARfreak kan je hier uitstekend en vrijblijvend in adviseren.

Als je niet precies weet waar je goed aan doet, kom dan gerust eerst diverse windsurf setjes huren. Wij hebben divers materiaal liggen, hierdoor kan jij ervaren wat het beste bij jou past.

Windsurfen is een materiaal sport waarbij er voor elk product een basis, tot een high-end carbon model beschikbaar is. Goed materiaal maakt het surfen lichter en makkelijker.

Hoofd onderdelen

  • Board
  • Zeil
  • Mast
  • Giek
  • Wetsuit

Overige onderdelen

  • Mast verlenger
  • Mastvoet
  • Vin
  • Trapeze
  • Schoentjes

FAQ Windsurfen

Kan je goed windsurfen op het valkenburgse meer?

Het Valkenburgse meer is groot genoeg om heerlijk te surfen. Prima om een keer een windsurf set te huren en plezier te hebben. Zowel voor de beginnende windsurfer, als voor meer gevorderden windsurfers. Vooral met wind uit het Noorden kan je lange rakken windsurfen. Ook kan je op het Valkenburgse meer prima windfoilen omdat het meer erg diep is.

Vanaf welke leeftijd kan ik leren windsurfen?

Windsurfen kan je al vanaf een hele jonge leeftijd leren. Wij geven groeplessen vanaf 10 jaar. Privéles kan vanaf 8 jaar, mits het weer rustig is.

Waar zit GEARfreak Surfschool?

GEARfreak Surfschool zit aan het Valkenburgse meer. Er is ruime parkeer gelegenheid. Dit mooie meer ligt tussen Leiden en Katwijk in. Makkelijk te bereiken vanuit zowel Den Haag / Rotterdam, als de andere kant, vanuit Amsterdam. Plan hier je route!

Ik heb eigen materiaal. Welke les is dan geschikt voor mij?

Wees vooral welkom bij een van onze clinics! Hier organiseren wij diverse momenten waarbij jij les krijgt op je eigen materiaal. Ben je nog onzeker over je niveau? Kom dan gewoon meedoen met de seizoenscursus. Hier kan je je eigen materiaal gebruiken, maar kan je zo wisselen met ons materiaal. Wel zo makkelijk!

Ik denk dat ik licht-gevorderd ben. Zijn hier ook windsurf lessen voor?

Zeker weten! Uiteraard kan je altijd een flexibele privéles boeken. Vaar jij met trapeze en voetbanden, dan kan je eens in de zoveel tijd een clinic volgen. Ben je nog niet bezig met voetbanden en trapeze, dan is de seizoenscursus lichtgevorderd helemaal jouw ding!

Hebben jullie windsurf stalling?

Ja. Vanaf 2023 hebben we ongeveer 25 lockers beschikbaar. Hierin kan je je eigen materiaal leggen. Met de huur van de lockers mag je ook gebruik maken van de kleedkamers en de douches. De auto kan dus heerlijk thuis blijven staan.

Waar kan ik windsurf materiaal kopen?

Dat kan bij ons! Je kan nu langskomen bij GEARfreak Katwijk. Vanaf mid 2023 ook bij ons GEARfreak Surfcenter, in Valkenburg Zuid Holland. Online kan je materiaal aanschaffen op www.gearfreak.nl