Skip to main content

Windsurfen

Windsurfles

Ontketen je innerlijke surfer en leer windsurfen in stijl!

Windsurf verhuur

Maak je klaar om de wind te trotseren, huur vandaag nog een windsurfset!
Bij GEARfreak windsurfschool

Leren windsurfen

Go with your flow!

Bij ons draait het niet om competitie of prestaties, maar om het ontdekken van je eigen potentieel en het genieten van de vrijheid die windsurfen biedt. Onze windsurflessen zijn ontworpen om je comfortabel te laten voelen en je vertrouwen te vergroten, zodat je kunt genieten van deze prachtige sport op je eigen tempo.

Windsurfen is gezond

Naast de fysieke inspanning geeft windsurfen mentale rust. Terwijl je je concentreert op het vangen van de wind en het navigeren door de golven, laat je alledaagse zorgen los. De zorgen van het werk, de drukte van het leven, ze vervagen naar de achtergrond. Je bent helemaal in het moment, verbonden met de natuur om je heen.

Stap voor stap, golf na golf, merk je hoe je stress afneemt en plaatsmaakt voor een gevoel van vrijheid en sereniteit. Je ademt de frisse lucht in, voelt de warmte van de zon op je huid en laat je gedachten meedrijven met de stroming van het water. Windsurfen is niet alleen een sport, het is een verademing voor je geest.

windsurfen, windsurfles, windsurf verhuur, windsurfverhuur, windsurf huren, leren windsurfen, gearfreak, gearfreak surfschool, surfcenter, youthfreak academy, introductieles, startcursus, seizoenscursus, surfcamp
windsurfen, windsurfles, windsurf verhuur, windsurfverhuur, windsurf huren, leren windsurfen, gearfreak, gearfreak surfschool, surfcenter, youthfreak academy, introductieles, startcursus, seizoenscursus, surfcamp

Zelf leren windsurfen?

Hoewel het mogelijk is, bied het volgen van windsurflessen vele voordelen.

 1. Veiligheid:
  Windsurfen vereist kennis van de basisprincipes, zoals het correct vasthouden van het zeil, de juiste houding op het board en hoe je moet omgaan met veranderende weersomstandigheden. Door lessen te volgen, krijg je instructies van ervaren professionals die je helpen om de sport op een veilige en verantwoorde manier te beoefenen.
 2. Techniek:
  Windsurfen vereist specifieke technieken om effectief te kunnen manoeuvreren en controle te hebben over het board en het zeil. Door lessen te nemen, leer je de juiste technieken van ervaren instructeurs, die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van een goede basis en het verbeteren van je vaardigheden.
 3. Versneld leerproces:
  Met professionele instructie kun je je leerproces versnellen. Instructeurs kunnen je tips en correcties geven, zodat je sneller vooruitgang boekt en eventuele slechte gewoonten voorkomt. Ze kunnen je ook begeleiden bij het leren omgaan met uitdagende situaties, zoals het omgaan met sterke wind of het navigeren door golven.
 4. Apparatuur:
  Een windsurfschool biedt meestal de benodigde uitrusting, waaronder boards en zeilen van goede kwaliteit die geschikt zijn voor beginners. Dit stelt je in staat om verschillende materialen uit te proberen en te ontdekken wat het beste bij je past voordat je zelf investeert in eigen apparatuur.
 5. Gemeenschap en support:
  Windsurfscholen bieden vaak een gemeenschap van mede-windsurfers waarmee je ervaringen kunt delen, vragen kunt stellen en samen kunt genieten van de sport. Dit biedt een ondersteunende omgeving waarin je kunt groeien en je passie kunt delen met gelijkgestemde mensen.

Windsurfen op surfcamp

Windsurf Onderdelen

De basis onderdelen van het windsurfen.

windsurfen, windsurfles, windsurf verhuur, windsurfverhuur, windsurf huren, leren windsurfen, gearfreak, gearfreak surfschool, surfcenter, youthfreak academy, introductieles, startcursus, seizoenscursus, surfcamp
Windsurf boardZeil

Wij gebruiken een stabiel en licht board, uitstekend voor jouw eerste meters

Windsurf zeil

Met een superlicht zeil, kan jij je op de techniek focussen!

Mast

Wij maken gebruik van de meest lichtste masten die er op de markt zijn. Het is de ruggengraat van het zeil! Die bepaalt de performance.

Giek

Met een stevige en degelijke giek, voel jij wat er in het zeil gebeurd.

Wetsuit

5/3 mm wetsuit is wat er bij ons gedragen wordt. Het houdt het lichaam lekker warm!

Trapeze

Ben je licht gevorderd, dan is een trapeze een uitkomst om stabieler sneller te gaan!

Windsurf materiaal kopen

Het kopen van het juiste materiaal voor windsurfen is altijd moeilijk. GEARfreak kan je hier uitstekend en vrijblijvend in adviseren.

Als je niet precies weet waar je goed aan doet, kom dan gerust eerst diverse windsurf setjes huren. Wij hebben divers materiaal liggen, hierdoor kan jij ervaren wat het beste bij jou past.

Windsurfen is een materiaal sport waarbij er voor elk product een basis, tot een high-end carbon model beschikbaar is. Goed materiaal maakt het surfen lichter en makkelijker.

Hoofd onderdelen

 • Board
 • Zeil
 • Mast
 • Giek
 • Wetsuit

Overige onderdelen

 • Mast verlenger
 • Mastvoet
 • Vin
 • Trapeze
 • Schoentjes

FAQ Windsurfen

Kan je goed windsurfen op het valkenburgse meer?

Vanaf welke leeftijd kan ik leren windsurfen?

Waar zit GEARfreak Surfschool?

Ik heb eigen materiaal. Welke les is dan geschikt voor mij?

Ik denk dat ik licht-gevorderd ben. Zijn hier ook windsurf lessen voor?

Hebben jullie windsurf stalling?

Waar kan ik windsurf materiaal kopen?