Skip to main content

eFoilen

GEARfreak surfschool is dé plek om te eFoilen in de randstad. Je kans bij ons een les volgen, en daarna ook materiaal huren. Kom langs aan het Valkenburgse meer en geniet van deze fantastische sport!

eFoilles

Volg een les, en maak direct je eerste foil meters!

eFoil verhuur

Geen eigen materiaal, dat is geen probleem!
Kom jij 

Leren eFoilen

efoilen, efoilles, efoil verhuur, efoilverhuur, efoil huren, GEARfreak, Surfcenter, surfschool, gearfreak surfschool
Is eFoilen moeilijk?

Iedereen kan leren eFoilen!

eFoilen is niet moeilijk, als je de juiste instructie krijgt. Binnen 1.5 uur kan jij zeker je eerste meters maken. Op het Valkenburgse meer kan je uitstekend leren eFoilen. Het meer is niet heel erg groot, en er zijn prima plekken waar het water echt lekker vlak is. Met onze goede instructeurs en super materiaal leer jij dit in no-time!

Waar kan je eFoilen?

Het Valkenburgse meer!

eFoilen doen wij op het Valkenburgse meer. Deze locatie, gelegen tussen Leiden en Katwijk is een fantastische plek om dit te doen. Het is niet al te groot, parkeerplaatsen genoeg, en GEARfreak Surfschool zit recht aan het water. Ideaal dus voor jou eFoil ervaring! Kom je ook een keer langs?

efoilen, efoilles, efoil verhuur, efoilverhuur, efoil huren, GEARfreak, Surfcenter, surfschool, gearfreak surfschool
efoilen, efoilles, efoil verhuur, efoilverhuur, efoil huren, GEARfreak, Surfcenter, surfschool, gearfreak surfschool
Hoe werkt eFoilen?

eFoilen kan altijd!

Bij eFoilen gebruik je een board met foil, en heb je de afstandbediening in je hand. Met de (drijvende) afstandbediening hoef je alleen maar gas te geven. In het board zit een grote accu, en onder het board, bij de foil, zit de aandrijving. Om te foilen hoef je dus geen surf achtergrond te hebben. Je geeft gas, versneld en langzaam kom je uit het water, en foil je! Je bent dus niet afhankelijk van de wind.

Windsurfen op surfcamp

eFoil onderdelen

De basis onderdelen van het eFoilen.

efoilen, efoilles, efoil, efoil verhuur, efoil huren, efoil les, efoil huur, gearfreak, surfschool, surfcenter, lift, flysurf, surfcamp
eFoil Board

Onze board van LIFT zijn de top van de markt!

Accu

Een zeer grote accu waardoor wij lessen van 1.5u kunnen geven!

Mast

Wij maken gebruik van de meest lichtste masten die er op de markt zijn. Het is de ruggengraat van het zeil! Die bepaalt de performance.

Computer

Zorgt voor de communicatie tussen de accu, de aandrijving en de afstandbediening

eFoil materiaal kopen

Het kopen van het juiste materiaal voor windsurfen is altijd moeilijk. GEARfreak kan je hier uitstekend en vrijblijvend in adviseren.

Als je niet precies weet waar je goed aan doet, kom dan gerust eerst diverse windsurf setjes huren. Wij hebben divers materiaal liggen, hierdoor kan jij ervaren wat het beste bij jou past.

Windsurfen is een materiaal sport waarbij er voor elk product een basis, tot een high-end carbon model beschikbaar is. Goed materiaal maakt het surfen lichter en makkelijker.

Hoofd onderdelen

  • Board
  • Zeil
  • Mast
  • Giek
  • Wetsuit

Overige onderdelen

  • Mast verlenger
  • Mastvoet
  • Vin
  • Trapeze
  • Schoentjes

FAQ eFoilen

Kan je goed windsurfen op het valkenburgse meer?

Het Valkenburgse meer is groot genoeg om heerlijk te surfen. Prima om een keer een windsurf set te huren en plezier te hebben. Zowel voor de beginnende windsurfer, als voor meer gevorderden windsurfers. Vooral met wind uit het Noorden kan je lange rakken windsurfen. Ook kan je op het Valkenburgse meer prima windfoilen omdat het meer erg diep is.

Vanaf welke leeftijd kan ik leren windsurfen?

Windsurfen kan je al vanaf een hele jonge leeftijd leren. Wij geven groeplessen vanaf 10 jaar. Privéles kan vanaf 8 jaar, mits het weer rustig is.

Waar zit GEARfreak Surfschool?

GEARfreak Surfschool zit aan het Valkenburgse meer. Er is ruime parkeer gelegenheid. Dit mooie meer ligt tussen Leiden en Katwijk in. Makkelijk te bereiken vanuit zowel Den Haag / Rotterdam, als de andere kant, vanuit Amsterdam. Plan hier je route!

Ik heb eigen materiaal. Welke les is dan geschikt voor mij?

Wees vooral welkom bij een van onze clinics! Hier organiseren wij diverse momenten waarbij jij les krijgt op je eigen materiaal. Ben je nog onzeker over je niveau? Kom dan gewoon meedoen met de seizoenscursus. Hier kan je je eigen materiaal gebruiken, maar kan je zo wisselen met ons materiaal. Wel zo makkelijk!

Ik denk dat ik licht-gevorderd ben. Zijn hier ook windsurf lessen voor?

Zeker weten! Uiteraard kan je altijd een flexibele privéles boeken. Vaar jij met trapeze en voetbanden, dan kan je eens in de zoveel tijd een clinic volgen. Ben je nog niet bezig met voetbanden en trapeze, dan is de seizoenscursus lichtgevorderd helemaal jouw ding!

Hebben jullie windsurf stalling?

Ja. Vanaf 2023 hebben we ongeveer 25 lockers beschikbaar. Hierin kan je je eigen materiaal leggen. Met de huur van de lockers mag je ook gebruik maken van de kleedkamers en de douches. De auto kan dus heerlijk thuis blijven staan.

Waar kan ik windsurf materiaal kopen?

Dat kan bij ons! Je kan nu langskomen bij GEARfreak Katwijk. Vanaf mid 2023 ook bij ons GEARfreak Surfcenter, in Valkenburg Zuid Holland. Online kan je materiaal aanschaffen op www.gearfreak.nl