Skip to main content

Suples

Leer nu suppen bij Gearfreak Surfschool aan het Valkenburgse meer! Een ronde suppen over de plas is precies 1.5 uur. Onze suples geven wij in groepjes tot 8 personen. Heb jij toch liever een privéles, dan kan dat natuurlijk ook! Hoewel de sport nog jong is, is het suppen een blijvertje!

Kies jouw suples
Prijs per les

Introductieles

27,50
 • 1 les
 • Uitstekende kennismaking
 • Heldere lesmethode
 • Inclusief materiaal

Startcursus

99
 • 4 lessen
 • Actief leren suppen
 • Goede draai & peddel techniek
 • Inclusief materiaal

Privéles

64(vanaf)
 • 1 op 1 of 1 op 2 aandacht
 • Leren in jouw tempo
 • Uiteraard met een hoop plezier
 • Inclusief materiaal

Introductieles

27,50
 • 1 les
 • Uitstekende kennismaking
 • Heldere lesmethode
 • Inclusief materiaal

Startcursus

25/ les
 • 4 lessen
 • Actief leren suppen
 • Goede draai & peddel techniek
 • Inclusief materiaal

Privéles

64(vanaf)
 • 1 op 1 of 1 op 2 aandacht
 • Leren in jouw tempo
 • Uiteraard met een hoop plezier
 • Inclusief materiaal
Al meer dan 10 jaar verzorgen wij op het Valkenburgse meer

Suplessen

Suppen, suples, supverhuur, sup verhuur, sup huren, leren suppen, megasup, GEARfreak Surfschool, sup
Waar kan je suples volgen?

Bij GEARfreak Surfschool!

Omdat wij al sinds 2011 goed suples geven op het Valkenburgse meer, zijn ons lessen steeds populairder geworden. Daardoor hebben wij ondertussen een goed en zeer breed lesaanbod. Zo kan je bij ons les in de zomer les krijgen tijdens zonsondergang. Maar in het weekend in de ochtend. Speciaal voor de jeugd hebben wij ook een mogelijkheid om kinderfeestjes op de sup te vieren.

Het enthousiasme wat we terugkrijgen van de cursisten werkt verslavend en is onze grootste motivatie om het goed te doen. Daardoor zie je bij ons niet alleen korte basis lessen, maar kan je ook de startcursus volgen. Hier krijgen cursisten echt een onwijs goede basis mee!

Hoe lang duurt leren suppen?

Maak een flitsende start!

Omdat wij veel ervaring en kennis hebben, heeft ons lesaanbod een hele logische opbouw. In een introductieles proef je aan het suppen, en maak jij je eerste meters. Hierin leren wij jou op een leuke en speelse manier het begin. Als je door wilt ontwikkelen, dan kan je een startcursus van 4 lessen volgen. Je leert daardoor niet alleen de basis, maar ook wat moeilijkere technieken, waardoor je ook in moeilijkere omstandigheden staande weet te houden.

Op de vraag, Hoe lang het leren suppen duurt? , is het antwoord dus hoe hoog jij de lat legt. Als voorbeeld; om in de basis zelfstandig te suppen heb je tussen de 1-2 lessen nodig. Als er echt helemaal geen wind is, kan je met 1 of zelfs geen les ook uit de voeten. Maar wil je meer techniek in huis bezitten om ook in hardere wind te kunnen suppen, dan is het verstandig om wat langer suples te nemen.

, surfcamp
, surfcamp
Jouw eerste suples?

De 3 beste tips!

Om jouw suples zo succesvol mogelijk te maken hebben we hier 3 goede tips voor jou.

 • Doe een wetsuit aan. (Dan is het niet erg als je in het water valt)
 • Neem een warme trui mee voor na de les!
 • Doe een goede warming-up.

Wij zorgen dan voor de rest. Tevens zorgen wij ervoor dat jij een goed wetsuit krijgt. En je kan gebruik maken van een goed en stabiel board met een lekker lichte peddel. Zo zorgen wij ervoor dat jij echt een super ervaring hebt.

Windsurfles op surfcamp

Suples basics

Je krijgt van ons alvast een teaser!

Suppen, suples, supverhuur, sup verhuur, sup huren, leren suppen, megasup, surfcamp
Board

Dit is de neus van de windsurfplank. Die loopt iets omhoog.

Zwaard

Het zwaard klappen we naar achter. Onder de plank komt nu een hele grote vin. Die helpt ons koers houden.

Mastvoet

Dit onderdeel zorgt ervoor dat het zeil helemaal vrij kan bewegen!

Zeil

Lekker licht, en zorgt dat we vooruit komen!

Mast

Echt de ruggengraat van het zeil. Let op, de mast is hard!

Ophaalkoord

Het ophaalkoord gebruiken we om het zeil uit het water te hijsen.

Giek

Als we kunnen keren, is het tijd om vaart te maken. Hiervoor gaan we de giek vastpakken.

FAQ Suples

Kan je goed suppen op het valkenburgse meer?

Als jij beperkte ervaring hebt, dan is het Valkenburgse meer dé plek om heerlijk te suppen. Omdat de omvang van het meer best overzichtelijk is, kan je hier heel veilig ontzettend veel plezier hebben. Daardoor is het perfect voor GEARfreak Surfschool. Ook als je weinig tijd hebt is deze locatie geschikt om een sup set te huren en plezier te hebben. Zowel voor de beginnende supper, als voor de licht gevorderden suppers. Niet alleen op het maar, maar via de Rijn is Katwijk, Leiden en Wassenaar ook te bereiken.

Vanaf welke leeftijd kan suples volgen?

Als jij 8 jaar of ouder bent, kan je bij ons groeplessen suppen komen volgen. Aanmelden voor een surfcamp kan vanaf 10 jaar!

Waar zit GEARfreak Surfschool?

GEARfreak Surfschool zit aan het Valkenburgse meer. Omdat er ruime parkeer gelegenheid is, recht aan het water, is het een populaire plek om te windsurfen. Dit mooie meer ligt tussen Leiden en Katwijk in en is makkelijk te bereiken vanuit zowel Den Haag / Rotterdam. Ook vanaf de andere kant, vanuit Amsterdam is het goed aan te rijden. Plan hier je route!

Ik denk dat ik licht-gevorderd ben. Zijn hier ook suplessen voor?

Op dit moment geven wij geen les op wedstrijd niveau. Wel zijn wij van plan om met regelmaat clinics te organiseren. Houdt onze website dus goed in de gaten!

Hebben jullie sup stalling?

Waarschijnlijk niet. Vanaf 2023 hebben we ongeveer 25 lockers beschikbaar. De precieze afmetingen van deze lockers zijn nog onbekend. Hierdoor kunnen we nog niet goed inschatten of een sup hierin past. Zodra dit duidelijk is, zal dit worden gecommuniceerd.

Waar kan ik sup materiaal kopen?

Dat kan bij ons! Je kan nu langskomen bij GEARfreak Katwijk. Vanaf mid 2023 ook bij ons GEARfreak Surfcenter, in Valkenburg Zuid Holland. Online kan je materiaal aanschaffen op www.gearfreak.nl

Als je iets anders zoekt dan een

Suples

Bekijk ook

Windsurf
lessen

Bekijk ook

Wingfoil lessen

Bekijk ook

eFoillessen

Bekijk ook

Surfcamp

Unieke

Methode

Waarom is de suples uniek?

Naast introductielessen, zijn wij zeer gefocussed in langere cursussen op verschillende niveau’s. Hier zijn wij best wel trots op!

Om na de lessen zelfstandig met een goed tempo te blijven doorgroeien heb je een solide basis nodig. Die basis leren wij iedereen als eerste aan. Door jou steeds opnieuw uit te dagen met nieuwe oefeningen en technieken, blijf jij je verbeteren. Zo groei jij uit tot een goede en zelfverzekerde wingfoiler, of wingfoilster natuurlijk! Zo zien wij jou binnen no time over het Valkenburge meer vliegen.

De ontwikkeling en uitdaging geeft zowel de cursist als de instructeur onwijs veel plezier en voldoening.

Helder en duidelijke

Uitleg

Het doel is voor jouw en je medecursisten gelijk. Maar de route voor niemand hetzelfde!

Onze instructeurs zijn getraind om jou heldere en duidelijke tips te geven. En die zijn voor iedereen anders! Daarom kunnen wij een doel met verschillende tips en invalshoeken uitleggen. Het herkennen, aanpassen en manoeuvreren hierin is waar wij bekend om staan. En dat met een bak passie en enthousiasme.

Kom je het ontdekken?

Gearfreak Surfcenter, surfcamp, windsurfen, windsurfles, windsurf verhuur, windsurfverhuur, windsurf huren, leren windsurfen, gearfreak, gearfreak surfschool, surfcenter
Onze locatie

Valkenburgse meer

Jouw windsurfles geven wij vanuit onze nieuwe locatie aan het Valkenburgse meer. Vanaf seizoen 2023 is Gearfreak Surfcenter gereed. De beste spot aan het Valkenburgse meer, en 100% gericht op het surfen. Wees welkom!